Kardemummabullar

 
 
 
 
Ingredienser (30 bullar)

125 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 msk grovt stött kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 1/2 liter vetemjöl
Pärlsocker
Uppvispat ägg
 
Fyllning: 
Rumsvarmt smör
Vaniljsocker 
 
 
Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, salt, socker och vetemjölet lite pö om pö och låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter. 
 
Kavla sedan ut den jästa degen på en mjölad arbetsbänk till en rektangel. Smeta sedan på rikligt med rumsvarmt smör och täck sedan med vaniljsocker. Snåla inte här nu.. Vik sedan degen först en gång på hälften och sen hälften en gång till. Skär ca 2 cm stora remsor utav den dubbelvikta degen och tvinna ihop dem till bullar. Dessa bullar ska sedan jäsa ytterligare ca 30 min. Pensla dem sedan med ett uppvispat ägg och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 250 grader. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp