Rabarberpaj

Rabarberpaj kan ju vara den allra bästa pajen. Kokar man upp och smetar över ett knäcketäcke blir det ju t.o.m ännu bättre. Sött, syrligt och kladdigt- den allra bästa kombinationen om jag får be.
Rabarbern vill man dock plocka själv, att köpa på Coop tar bort halva nöjet. Det är då tur att familjen bor på landet och ofta tar med sig in när de hälsar på.

Klassiskt recept för knäckig rabarberpaj
500 g rababer
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Sält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna
Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg dem i en smord form, bred på smeten.
Sält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna
Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg dem i en smord form, bred på smeten.
Grädda sedan pajen i ca 40-50 min tills den fått en schysst färg och servera den sedan med vaniljglass.
Så gott så man blir förbannad.
SV: åh men tack Elin! Vad glad jag blir! :))
Du själv har inte en så dålig blogg heller. Grymt inspirerande och otroligt vackra foton! :)
//hundredkitchenstories.blogg.se