Jasmines rosiga tårta

Att överraska och göra andra människor glada, oväntat dyka upp eller ge en present när någon som minst anar det, är ju den allra bästa känslan. Så var fallet med den här rosiga tårtan. En kollega till mig skulle fira sin dotter som fyllde år och hon önskade sig en barbietårta men nöjde sig om det iaf fanns rosor på tårtan. Min kollega såg lite lätt svettig ut på kontoret och svamlade om vilket godis hon skulle lägga på tårtan med redan färdigköpta tårtbottnar, det var där jag fick känslan att jag måste agera och det snabbt. Så jag bakade den här tårtan med rosa limebotten, hemmakokad hallonsylt och klädd i cream cheesefrosting. Dekorerade gjorde jag med färdigköpta marsipanrosor och citronmeliss. Sedan överraskade jag min kollega med denna skapelse och gissa om både hon och sin dotter Jasmine uppskattade den..
Receptet är från Linda Lomelino och kommer här:
Limebotten
3 stora ägg
3 dl strösocker
1 dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 lime
Värm ugnen till 175 C.
Klä en form, 15 cm i diameter med en hög krage i bakplåtspapper som går några centimeter över kanten.
Vispa ägg och socker ljust och poröst, i cirka fem minuter.
Värm mjölken något tillsammans med vaniljpulvret och blanda det med äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner det i smeten.
Tillsätt rivet limeskal och rosa pastafärg och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i bakformen. Grädda i 50-55 minuter.
Klä en form, 15 cm i diameter med en hög krage i bakplåtspapper som går några centimeter över kanten.
Vispa ägg och socker ljust och poröst, i cirka fem minuter.
Värm mjölken något tillsammans med vaniljpulvret och blanda det med äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner det i smeten.
Tillsätt rivet limeskal och rosa pastafärg och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i bakformen. Grädda i 50-55 minuter.
Cream cheesefrosting
100 gram rumsvarmt smör
300 gram philadelphiaost
3–3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa smöret vitt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn tjock smet.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund om frostingen är för lös.
Oj vad mycket smarrigt du hade på din blogg :) Hit återkommer jag gärna :)