Chokladbotten

 
 
Chokladtårta kan ju vara den allra bästa utav tårtor. Oftast alldeles för mäktigt men ack så gott.
Jag stod i helgen och bakade chokladbottnar tills nästa helg då min brorsdotter Alma ska döpas. 2 choklad och 3 citrontårtor är beställa till denna tillställning. Nedan följer ett recept på en grym chokladbotten, om man vill vara ute i god tid så går botten att frysa och plocka fram någon timme innan dekorering, supersmidigt.
 
 
 
Ingredienser
75 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
3 3/4 dl strösocker
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 1/2 dl starkt hett kaffe
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa två bakformar, ca 15 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ett par minuter till en slät smet. Fördela smeten jämt i formarna. Grädda bottnarna i 30-35 minuter. 

 
Allmänt | |
#1 - - Ida:

Vad gott!

Upp