Doptårta

 

I lördags var det alltså dags för Alma Astrid Darnells dop. Över hundra gäster, fantastisk sång i kyrkan och avslappnad stämning sammanfattar dagen. Till dessertbordet hade jag bakat citron-& chokladtårta och min syster cakepops under  färgtemat lila & vitt.
 
 
 
Choklad- och espressofrosting
 
200 g mörk choklad
300 g rumsvarmt smör
3 1/2 - 4 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
4 msk starkt kaffe

Smält chokladen över ett vattenbad,ställ det åt sidan och låt svalna i rumstemperatur. Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och kakao lite i taget tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljpulvret. Tillsätt kaffet och vispa ett par minuter till frostingen är slät och glansig. 
 
 
Chokladbotten finns somsagt på recept i tidigare inlägg. 








 
 
Allmänt | |
#1 - - Ida:

Så fin tårta, den ser även god ut!

Svar: Tack !! :)
hankerforsweets.blogg.se

Upp