Syrrans cakepops
Till dopet bakade min syster cakepops och satan så fina de blev. Förstår inte hur hon orkade med att doppa 120 klubbor & få dem allihopa så fina. Goda blev de också.
Ingredienser
1 sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
150g färskost
300g vit eller mörk blockchoklad
träspett
strössel till garnering
150g färskost
300g vit eller mörk blockchoklad
träspett
strössel till garnering
Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskosten till en fast och smidig deg.Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller en låda fyll med strösocker så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.